четвртак, 17. јун 2021.

МОНТАЖНЕ КОНСТРУКЦИЈЕ / ПРЕФАБРИКОВАНО ГРАЂЕЊЕ

 

Предмет  МОНТАЖНЕ КОНСТРУКЦИЈЕ, смера архитектонски техничар, садржи наставни план и програм предмета префабриковано грађење, смера грађевински техничар за високоградњу.

Као што је већ напоменуто, претходних година, наша стручна школа образовала је смер грађевински техничар за високоградњу који је потом замењен новим смером архитектонски техничар.

У склопу ових предмета наши ученици завршних разреда готово сваке године посете производни погон А.Д. "Бетоњерка" Сомбор.

Ове године,  имали су прилику да обиђу браварску радионицу за производњу врата и вентилационих отвора за трафостанице, армирачки погон и погон у ком се врши изливање свеже бетонске масе у припремљене калупе за стубове, елементе за трафостанице и разну бетонску галантерију.

У кругу фабрике се налази и фабрика бетона која производи више врста бетонских мешавина.  Оне се користе у производњи бетонске галантерије и за потребе градилишта, на која се свежа бетонска смеша допрема аутомиксерима.

Обилазак је водио технички директор производње који је ученицима детаљно описао процес производње и намену производа.

Поред посете ученика производном погону, на сликама су приказани и графички радови ученика из истог предмета, који су урађени на часовима вежби.


                               

























1 коментар:

ИСТАКНУТИ ПОСТ

УРБАНИЗАМ - БЛОК НАСТАВА

Изабрани најбољи радови са блок наставе из предмета урбанизам. Матуранти смера АРХИТЕКТОНСКИ ТЕХНИЧАР похађали су блок наставу из предмета У...

ПОПУЛАРНИ ПОСТОВИ