среда, 16. март 2022.

"ДАНИ ГРАЂЕВИНАРСТВА" ПОСЕТА ГРАЂЕВИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ У СУБОТИЦИ - ОТВОРЕНА ВРАТА ФАКУЛТЕТА

 


На Грађевинском факултету у Суботици  одржава се манифестација "Дани грађевинарства". Ово дешавање више година уназад организују  Политехничка школа из Суботице и  Грађевински факултет.

Матуранти наше школе и заинтересовани ђаци за смерове грађевинске струке ове године су имали прилику да посете факултет и присуствују догађају у уторак 15-ог марта.

Ученицима су презентовани модули-смерови који се похађају на факултету: конструкције, саобраћајнице, хидротехника и водно инжењерство и архитектонско инжењерство. У холу факултета били су изложени штандови грађевинских фирми, макете иновација професора са факултета, разне радионице, ученички и студентски радови, пројекти и макете. 

Ученици су посетили и лабораторију за испитивање материјала која се налази у склопу факултета. Одржано је кратко предавање о материјалима који се користе у грађевинарству  и демонстрација ломљења бетонских коцки под притиском.

Такође, презентована је и ужа околина факултета, зелене површине за рекреацију и одмор, спортски терени и студентски дом који је комплетно реновиран и пружа многе повољности за студенте.































3 коментара:

ИСТАКНУТИ ПОСТ

УРБАНИЗАМ - БЛОК НАСТАВА

Изабрани најбољи радови са блок наставе из предмета урбанизам. Матуранти смера АРХИТЕКТОНСКИ ТЕХНИЧАР похађали су блок наставу из предмета У...

ПОПУЛАРНИ ПОСТОВИ