четвртак, 30. март 2023.

ПРВО МЕСТО У ПОЕТСКО - СЦЕНСКОМ ПРИКАЗУ

 

На XXVI сусрету омладине домова ученика средњих школа Војводине у културно-уметничком стваралаштву, одржаном у Aпатину, у суботу 25.03.2023. године, ученица 1-г разреда Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“, смера Архитектонски техничар, НЕВЕНА СТОЈАНОВИЋ освојила је ПРВО МЕСТО у категорији поетско-сценски приказ и тиме стекла право да од 12. до 14. маја представља регион Војводине у овој категорији на Републичкој домијади којој ће домаћин бити Дом ученика „Милутин Миланковић“ из Београда.

Невена је наступила са приказом под називом „Под истом звездом“, на стихове Виславе Шимборске, у режији АЛЕКСАНДРЕ КАРАЏИЋ, васпитача и стручног сарадника у Дому ученика Апатин.

Жири, у којем су били глумац Народног позоришта у Сомбору Немања Бакић и књижевник Давид Кецман, оценио је Невенин приказ као НАЈБОЉИ У КОНКУРЕНЦИЈИ ОСАМ ДОМОВА УЧЕНИКА који су пријавили своје наступе у овој категорији.

У посту су приказани видео снимак наступа, ученица и ментор са додељеном дипломом.


ВИДЕО СНИМАК:









Нема коментара:

Постави коментар

ИСТАКНУТИ ПОСТ

УРБАНИЗАМ - БЛОК НАСТАВА

Изабрани најбољи радови са блок наставе из предмета урбанизам. Матуранти смера АРХИТЕКТОНСКИ ТЕХНИЧАР похађали су блок наставу из предмета У...

ПОПУЛАРНИ ПОСТОВИ