недеља, 13. јун 2021.

ТЕХНОЛОГИЈА ГРАЂЕВИНСКИХ РАДОВА И ГРАЂЕВИНСКЕ КОНСТРУКЦИЈЕ

 

У оквиру  предмета ТЕХНОЛОГИЈА ГРАЂЕВИНСКИХ РАДОВА - БЛОК НАСТАВА  ученици трећег разреда су посетили локалну лимарску радионицу.

Приликом посете ученике је стручно лице упознало са алатом и машинама које се користе за израду олучних цеви, кука за олуке и окапница.

Затим су уз помоћ стручног лица вршили ручно сечење лима, савијање лима за олучну цев, савијање кука за олук и обраду ивица.

Такође, презентовано им је на који начин се врши лемљење спојева.


У оквиру предмета ГРАЂЕВИНСКЕ КОНСТРУКЦИЈЕ за трећу годину, ученици се упознавају са завршним грађевинским радовима кроз теоријску наставу и вежбе.

Предмет грађевинске конструкције је најзаступљенији предмет и обрађује се у току три наставне године.

У свим стручним, као и у поменутим предметима, присутна је међупредметна корелација.

Поред посете ученика радионици, на сликама су приказани и графички радови ученика из исте области, који су урађени на часовима вежби из грађевинских конструкција.











3 коментара:

  1. Svaka čast. Tako se zaista upoznaje materija i gradivo. Više ovakvih obuka i poseta bi umnogome pomoglo da se učenici zainteresuju i, svakako, upoznaju sa konkretnim problemima-rešenjima u praktičnom smislu.

    ОдговориИзбриши
  2. U svakom slučaju praktična nastava je svakom učeniku približila gradivo u njihovom razumevanju tako da shvate što bolje ono što uče.

    ОдговориИзбриши
  3. Raduje me što učenici kroz praksu stiču znanje i da uživaju u tome. Tako se najbolje uči i nastavite u tom smeru!

    ОдговориИзбриши

ИСТАКНУТИ ПОСТ

УРБАНИЗАМ - БЛОК НАСТАВА

Изабрани најбољи радови са блок наставе из предмета урбанизам. Матуранти смера АРХИТЕКТОНСКИ ТЕХНИЧАР похађали су блок наставу из предмета У...

ПОПУЛАРНИ ПОСТОВИ